
גירושין ופרידה
אם הגעת להחלטה להתגרש או שהחלטה על גירושין עומדת על הפרק, חשוב לזכור כי לא מתחילים בהליך גישור/הליך משפטי מבלי שבדקת את זכויותיך, הבנת מה ההשלכות ומה הסיכונים. לכל זוג יהיה "תסריט" גירושין אחר ומומלץ להבין מלכתחילה איך עשויים להראות הגירושין שלך. פגישת ייעוץ אישית, מוקדמת ככל האפשר, תשפוך אור על מה מצפה לך ותאפשר לי ליצור עבורך אסטרטגיה מנצחת.
משרד עורכי דין סומך קרם מתמחה בגירושין כבר למעלה מ- 13 שנים. אנו מעניקים ללקוחות משרדנו טיפול מקצועי, יסודי ומעמיק לצד ראיה מרחבית וארוכת טווח תוך שאיפה לסיום ההליך במינימום זמן ומשאבים ועם מקסימום תוצאות עבורך.
היכן מתגרשים בישראל
בישראל היום יש שתי ערכאות אשר מוסמכות לדון בסוגיות הנוגעות לגירושין – היינו מזונות, משמורת וחלוקת רכוש: בית הדין הרבני וביהמ"ש לענייני משפחה. לכל אחת מהערכאות גישה שונה וההשלכות לבחירה בכל אחת מהן תשפיע על הליך הגירושין שלך. לצד עובדה זו, ישנן למעלה משש דרכים שונות, להגיע להסכם גירושין. עובדות אלו ועוד, הופכות את הליך הגירושין לדבר מורכב, מותאם אישית הדורש מחשבה ותוכנית פעולה מקדימה.
עורך דין גירושין מטעמנו יפעל כבר מהפגישה הראשונה, בהקשבה מלאה אליך ויתכנן את קו הפעולה עם הדגשים המתאימים למצבך ולרצונותיך. כדי להבין לעומק את המשמעויות של תהליך גירושין מותאם אישית כדאי שנשוחח. למעלה מ- 90% מלקוחות המשרד משיגים את המטרות שקבעו לעצמם, כבר בראשית ההליך.
אסטרטגיה מנצחת תקצר לכם את הדרך בחצי!
מה זה בכלל הליך גירושין ומהו כולל?
המונח "הליך גירושין", הוא למעשה "כותרת" המאגדת מספר סוגיות והליכים שמחובתם של בני הזוג לקיים, או להסכים על תוצאתם לקראת הפירוד.
את הגירושין עצמכם, היינו טקס הגט, ניתן לקיים בכל שלב, בין אם בתחילת ההליך הגירושין או בסופו.
הגירושין עצמם ומחלוקות הנוגעות לכתובה הם נושאים הנמצאים בסמכותו הייחודית של בית הדין הרבני. יתר הנושאים הקשורים לפירוד כגון: חלוקת רכוש, חלוקת זמני שהות, מזונות אישה וילדים, נמצאים בסמכות מקבילה של ביהמ"ש לענייני משפחה ושל בית הדין הרבני.
בתביעת גירושין המוגשת בהסכמה, ביה"ד ייבחן (המהירות) את הנכונות של בני הזוג להתגרש זה מזו ולאחר מכן (באותו הדיון)ייתן פסק ידן לגירושין. באותו היום או בסמוך לכך, תוזמנו לטקס הגט. בניגוד למיתוס הרווח – טקס הגט אינו דבר משפיל!
בתביעת הגירושין המוגשת שלא בהסכמה, בית הדין הרבני יבחן האם הוכחה עילת גירושין, מבין עילות הגירושין המוכרות בדין העברי. במידה והוכחה עילת גירושין, יורה בית הדין על פסק דין לגירושין.
בנוסף לגירושין עצמם, במסגרת "הליך גירושין", בני הזוג יצטרכו להסדיר את סוגיית הרכוש המשותף והנפרד שלהם. כל פי חוק רכוש משותף שצברו בני זוג במהלך חייהם המשותפים, יחולק ביניהם בחלקים שווים, למעט חריגים. לבית המשפט הסמכות להכניס ל"פול המשותף" גם רכוש שצבר אחד מבני הזוג, טרם הנישואין וכמו כן להורות על חלוקה לא שווה של רכוש שנצבר במהלך הנישואין. לעיתים קרובות קיים קושי של אחד מבני הזוג לגלות מה היקף הרכוש שנצבר ע"ש בן זוגו וכאן בדיוק נכנס התפקיד של עורך הדין.
בזכות ניסיון רב שנים ושיטות ייחודיות, אנו נעזור לך לגלות מה היקף הרכוש שנצבר על שם בן/בת הזוג שלכם.
בנוסף לכך, בהליך גירושין צריכים בני הזוג להסדיר את סוגיית המזונות (מזונות אישה ומזונות ילדים); חלוקת זמני השהות עם הילדים כמו גם נושאים נוספים כגון מקום מגורים ואופן קבלת ההחלטות בנוגע לילדים.
לסיכום, נציין כי הליך גירושין הוא כותרת למספר הליכים שהם הכרחיים לגירושין. כמו כן, הליך גירושין הוא הליך מורכב, הכולל מספר הליכים נפרדים ולא רק הליך אחד.
כיצד פותחים תיק גירושין
מאז החוק חוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה לא ניתן לפתוח תיק גירושין שלא בהסכמה או להגיש תביעות נגד בן הזוג מבלי לעבור קודם לכן, הליך ליישוב סכסוך בהתאם לחוק להסדר התדיינויות בסכסוכי משפחה (הוראת שעה), תשע"ה-2014
בני זוג שנתגלע ביניהם סכסוך חייבים להגיש בקשה ליישוב סכסוך טרם הגשת תביעה לבית המשפט למשפחה או לבית הדין הרבני.
לאחר הגשת הבקשה חלה תקופה של עיכוב הליכים (60 ימים) במהלכה בני הזוג מנועים מלהגיש תביעות לבית המשפט למשפחה או לבית הדין הרבני, למעט במקרים דחופים.
במהלך תקופת עיכוב ההליכים ניתן לפנות לביהמ"ש בבקשות דחופות בלבד כגון צו לשמירת מצב קיים או פסיקת מזונות זמניים וכן ניתן לפנות בבקשה לקצר את תקופת עיכוב ההליכים.
לאחר הגשת הבקשה מוזמנים בני הזוג לפגישת גישור בנוכחות עובדת סוציאלית. הפגישה נערכת ללא תשלום ביחידת הסיוע ובמסגרתה מוצעות לבני הזוג דרכים ליישוב הסכסוך בהסכמה ובדרכי שלום.
במקרה שההליך ביחידת הסיוע לא צלח, ייסגר התיק והצד שהגיש את הבקשה לישוב הסכסוך יהיה רשאי להגיש תביעה לערכאה שיפוטית על פי שיקול דעתו.
"היתרון" שניתן לבן הזוג אשר הגיש את הבקשה הוא הזכות לבחור האם הסכסוך יתברר בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני כאשר לרשותו עומדת תקופה בת 15 במהלכה בן הזוג השני אינו יכול לעתור בתביעות מטעמו. בתום 15 ימים, יוכל גם בן הזוג שמנגד להגיש כתבי תביעה מטעמו.
הגעתם להסכמות בניכם וכעת אתם מבקשים לתקף את ההסכם ולתת לו תוקף משפטי, ראשית, ברכות! שנית, אנחנו ממליצים שלא להתקדם לחתימה או אישור ההסכם גירושין בפני הערכאה המשפטית, מבלי שאתם נפגשים עם עורך דין גירושין מטעמכם שיעבור על ההסכם בראי האינטרסים שלכם בלבד.
הסכם גירושין הוא הסכם משמעותי שילווה אתכם שנים רבות ולכן אתם חייבים לוודא שההסכם מכסה על כל הסוגיות שעלולות לצוץ בהמשך הדרך.
למידע נוסף מוזמנים לקרוא את המאמר "10 טיפים לקראת חתימה על הסכם גירושין" בלינק הבא: https://www.diklakram.com/signing-divorce-papers
במידה ובין בני הזוג יש הסכמה על הגירושין, עליהם להגיש בקשה לאישור ההסכם בפני בית הדין הרבני או ביהמ"ש לענייני משפחה. בקשות מהסוג הנ"ל אינן מחייבות ניהול הלילך ליישוב סכסוך.
בסמוך לאחר הגשת הבקשה לאישור הסכם גירושין, בני הזוג יזומנו לדיון בפני הערכאה השיפוטית. מטרת הדיון היא לוודא שההסכם נערך בהסכמה חופשית תוך שבני הזוג מודעים למשמעות ההסכמות אליהם הגיעו.
לסיכום
הליך גירושין הוא הליך מורכב, אשר כולל מספר רב של הליכים משפטיים שונים. מדובר בהליכים טעונים ומורכבים, בהם שני אנשים שקשרו את גורלם יחד, וחלקו תקופת חיים משותפת, נאלצים להסדיר ביניהם את הנושאים החשובים ביותר בחייהם – כל זאת דווקא בעת כעס ומחלוקת. בחירה בעורך דין גירושין מתאים, תקל עליך לעבור את המשבר ותוביל אותך לתוצאה הרצויה.
אנו ממליצים בחום לפנות לעורך דין המתמחה בגירושין במידה ואתם עומדים לקראת הליך גירושין או נמצאים בעיצומו.
זכרו – ידע זה כוח
שאלות נפוצות