
חלוקת רכוש בגירושין
האם יש לי זכות לקבל מחצית מהזכויות בדירה שרשומה על שם בעלי ? האם יש לי את הזכות לקבל חצי מהכספים שצברה בת זוגי בחשבון בנק על שמה ? מה עושים אם בת הזוג מסרבת לשתף פעולה בקשר עם מכירת הבית ? איך מחלקים את הזכויות בפנסיה שצבר כל אחד מבני הזוג ? מה דינה של ירושה גדולה שקיבל בעלי במהלך הנישואין ?
כל כך הרבה שאלות וכולן חשובות ורלוונטיות. האמת היא שאין תשובה חד משמעית לאף אחת מהשאלות מהסוג הזה, אף לא במסגרת החוק.
סוגית הרכוש היא אחת מהסוגיות המחלוקת המרכזיים, הרגישים והקשים בהליך גירושין ו/או בהליך פרידה כבני זוג ידועים בציבור. זאת כיון שכל אחד מהצדדים חפץ לקבל נתח גדול ככל שניתן מהרכוש, על מנת שיוכל להמשיך לקיים רמת חיים הדומה לזו שניהל לפני הפרידה.
ככל שהדבר נוגע לחלוקת רכוש בגירושין – הדין של כל משפחה הוא בפני עצמה, בהתאם לנסיבות הייחודיות שלה.
על מנת לקבל ייעוץ מדויק ומקיף בנוגע לזכויותיך מול חובותיך – יש לפנות לעו"ד המתמחה בתחום דיני המשפחה ולקבל ייעוץ פרטני.
מומלץ לפנות אך ורק לעו"ד בעל ניסיון רב שנים אשר תחום התמחותו העיקרי (אם לא היחיד) במשרד, הוא דיני משפחה. אל תתפתו לנתח את מצבכם ברשת,המידע לא מדויק ולעיתים רבות גם מטעה.
למשרד עו"ד סומך קרם ידע וניסיון רב שנים, בניהול חלוקת רכוש ובסוגיות רכושיות מורכבות. בזכות מקצועיות חסרת פשרות, שליטה מלאה בנתונים ואסטרטגיות ייחודיות, נחלנו, לאורך השנים, הצלחה רבה עבור מאות לקוחות מרוצים שמקסמו את מצבת הרכוש שלהם בגירושין.
תנו לנו להשיג עבורכם את המקסימום!
בפגישה הראשונה במשרדנו, תקיים עמך עורכת הדין סומך קרם, פגישת מידע מעמיקה שמטרתה להגדיר מטרות ולבנות אסטרטגיה מנצחת. במהלך הפגישה תקבל/יאת המידע לגבי הזכויות והחובות שלך בהליך הגירושין.
זכרו – ידע זה כוח! ובפרט במדינת ישראל ובה שתי ערכאות שונות שלשתיהן הסמכות לדון בענייני חלקות רכוש של בני זוג בהליכי גירושין – ביהמ"ש לענייני משפחה לעומת בית הדין הרבני.
בזכות הבנה מעמיקה של ההלכות בבית הדין הרבני לעומת ההלכות בביהמ"ש לענייני משפחה, אנו נמליץ לכם על הערכאה הנכונה ביותר בנסיבות המקרה שלכם..
חלוקת רכוש בין בני זוג היא אחת הנושאים המהווים סלע של מחלוקת קשה, במהלך הליך גירושין שכן הרכוש שצברנו מהווה עוגן וביטחון לעתיד. ניתן ולעיתים גם מומלץ, לנהל הליך גישור ומשא ומתן קודם הגשת תביעות.
למשרדנו מיומנות גבוהה מאד בניהול משא ומתן מתוך מטרה לחסוך לכם את הצורך בניהול הליכים משפטיים. אנו נדאג לנהל עבורכם משא ומתן מקצועי ומהיר תוך מתן יחס אישי ושיתוף פעולה מלא עימך.
נספר באופן כללי (מאד) כי הדין הישראלי קובע שבן הזוג זכאי למחצית הרכוש של בן הזוג השני גם אם הרכוש רשום רק על שם בן הזוג השני. על פי חוק מדובר ברכוש שנצבר אך ורק במהלך תקופת החיים המשותפים.
כאן נשאלת השאלה – מה תגודר כ"תקופת החיים המשותפים" ומה דינם של נכסים "חיצוניים" – אזי כאלה שנרכשו לפני הנישואין.
רבים המקרים בהם בני זוג שחיו יחד שנים רבות מתגוררים בנכס שנרכש ע"י אחד מהם לפני הנישואין והדבר לא הוסדר במסגרת הסכם ממון. הייתכן כי בן/בת הזוג תאלץ לעזוב את הבית, בתום שנים של נישואין ומחייה משותפת בבית ? זו שאלה שאין עליה תשובה חד משמעית.
בני זוג יכולים לערער על ברירות המחדל הקבועות בחוק יחסי ממון לרבות בעניין אופן החלוקה (אזי עריכת חלוקה לא שווה) ובעניין שיתוף בנכסים שנרכשו קודם למועד הנישואין.
ענייני חלוקת רכוש בין בני זוג הם עניינים מורכבים מאד מבחינה משפטית. לכן, חשוב להיות מלווה בעורך דין מקצועי בעל ניסיון נרחב בתחום. למשרדנו המיומנות הנדרשת, הידע והכלים לשכנע את בית המשפט שלא לבחור בברירת המחדל על פי חוק אלא למקסם את היקף הרכוש שתקבלו במסגרת הגירושין.