בית > התמחויות > גירושין > הסכם גירושין

הסכם גירושין

הסכם גירושין

הסכם גירושין הוא אחד מההסכמים המשמעותיים ביותר שתערכו. מדובר בחוזה משפטי לכל דבר (בעל תוקף וסמכות אכיפה ככל חוזה משפטי) שעורכים בני זוג המחליטים להתגרש בהסכמה. ההסכם מאפשר לצדדים ולהימנע מניהול ההליך בערכאות באמצעות פסק דין ולבצע הסדרה בהסכמה של כל סוגיות הגירושין.

מדובר בהסכם שילווה אתכם לאורך שנים ארוכות ולכן על הסכם גירושין להיות מקיף ומקצועי, הסכם גירושין שיקח בחשבון תרחישים צפויים ויסגור קצוות כך  שלא תהיה עילה עתידית לחידוש דיונים או לביטולו.

משרדנו בעל ניסיון, וותק עשיר של מעל עשור בכתיבת הסכמי גירושין. ההסכם שנערכים במשרד הם הסכמים מקיפים, מדויקים שאינם משאירים מקום לספקות או פרשנות. אנו מזמינים אתכם להנות ממקצועיות חסרת פשרות ומהסכם גירושין שייכתב בהתאם לנסיבות המיוחדות והספציפיות של המשפחה שלכם.

היתרונות מול חסרונות בהסכם גירושין

להסכם גירושין יש חסרונות לצד יתרונות בולטים. ננסה לסקור להלן את חלקם העיקרי.

הייתרון העיקרי בערכית הסכם גירושין בהסכמה על פי הליכים משפטיים הוא חיסכון באנרגיה, זמן וכסף.

חיסכון באנרגיה – הליכים משפטיים יכולים להיות רכבת הרים של רגשות. הסכם גירושין, מייתר לבני הזוג את כתבי בי הדין המכפישים, את המעמד בפני שופט ואת הצורך להיחקר.

חיסכון בכסף – הסכם גירושין, יקר ככל שיהא, הוא זול יותר משכר טרחת עו"ד לצורך ניהול הליך משפטי.

חיסכון בזמן –הסכם גירושין חוסך לבני הזוג את ההתעסקות עם הליך משפטי ובכך מפנה אותם להמשיך בחייהם (זאת כמובן בכפוף לכך שהסכם הגירושין מקצועי וטוב דיו).

יעילות – הסכם גירושין מתייחס להיבטים רבים וסוגיות רבות אליהם פסק דין אינו מתייחס לדוגמא – מעבר מקום מגורים, יציאה לחופשות בחו"ל, אופן הנשיאה בהוצאות כגון לימודים גבוהים, שיעורי נהיגה וטסט של הילדים…

אם כך, מה החיסרון?

הסכם גירושין הוא על פי רוב – פשרה: כל אחד מהצדדים נדרש לוותר בסוגיות שונות ואף אחד מבני הזוג לא יוצא עם מלוא תאוותו בידו. מדובר במארג של ויתורים הדדיים.

כמו כן, לא אחת אנו נתקלים בהסכמי גירושין שהם למעשה תוצר של ניצול סיטואציה/צורך וכפייה. לדוגמא, בעל המוצא עצמו חותם על הסכם גירושין מקפח מתוך לחץ שמופעל אחר בגידה. או אישה שנדרשת לבצע ויתורים כלכליים רק על מנת שתוכל לקבל גט ולהמשיך בחייה.

באלו מצבים עורכים הסכם גירושין

את פירוק התא המשפחתי ניתן לבצע בשני מסלולים שונים: האחד, באמצעות ניהול הליך משפטי שסופו בפסק דין. השני, ע"י ניהול מו"מ שסופו בחתימה על הסכם גירושין. לעיתים המשא ומתן מתקיים בין שני עורכי דין, לעיתים בנוכחות מגשר ולעיתים בהליך גישור, בנוכחות עורכי דין. כך או כך,

בני זוג נשואים המחליטים להיפרד, נדרשים להסדיר את הנושאים הקשורים לסיום הקשר המשותף. סוגיות כמו: אופן חלוקת הרכוש שנצבר, חובות והתחייבויות, מזונות ומשמורת על הילדים הם חלק מההחלטות שיש לקבל בעת פירוק הקשר.

לעיתים קרובות גם באמצע הליך משפטי, בני הזוג מחשבים מסלול מחדש, מנהלים מו"מ וחותמים על הסכם גירושין אשר מביא לסיום ההליכים המשפטיים.

ניסיון רב השנים בליטיגציה בתחום הגירושין, מקנה לעורכת הדין דקלה סומך קרם את היכולת לצפות פני עתיד ולהגן עליכם, במסגרת ההסכם, מפני סיטואציות עתידיות שעלולות להתרחש.

הסכם גירושין?

הסכם גירושין יכלול על פי רוב (כמובן שכל משפחה ונסיבות חייה המיוחדות) התייחסות לסוגיות הבאות:

מזונות ילדים, מדור והוצאות מדור; התייחסות להוצאות חריגות; אחריות הורית וחלוקת זמני שהות של כל אחד מההורים עם הילדים לרבות בזמני חופש וחג;  אופן חלוקת הרכוש והכספים לרבות פירוק שיתוף בנכסים; איזונים של קופ"ג, זכויות סוציאליות, קרנות פנסיה וכיוצ"ב; התייחסות לחובות אשר נצברו ע"ש מי מבני הזוג בזמן הנישואין; יש להסדיר מי מהצדדים נהנה מקצבת המוסד לביטוח לאומי ומשאר ההטבות אשר ניתנות כיום לחד הוריים; מזונות אישה; מתן הגט עצמו לרבות התייחסות לכתובה ולתוספת הכתובה;, של בני הזוג.

ככל שחלוקת הרכוש מורכבת יותר יש לקבוע מראש, במסגרת ההסכם, מומחים כלכליים כגון אקטואר ושמאי אשר יסייעו לכם עד כמה שניתן לחלק את הרכוש בצורה מדויקת והוגנת.

במסגרת ההסכם יש ליתן את הדעת לגבי האפשרות של הגירה פנימית או לחו"ל לרבות ערי מגורים מוסכמות,  מרחק הגירה מוסכם וחלוקת נטל הסעות הילדים מביתו של ההורה האחד לשני/ה.

עוד מומלץ לקבוע גורם מוסכם אליו ההורים ייפנו במטרה ליישוב מחלוקות, טרם פנייה לביהמ"ש. לדוגמא, ניתן לקבוע כי בעניין הוצאות רפואיות חריגות יכריע רופא המשפחה.

​על ההסכם להיות כתוב באופן שאינו משתמע לשתי פנים – הדבר יסייע גם להקלת הגבייה בהוצאה לפועל במידת הצורך.

איך הסכם גירושין מקבל תוקף/ נכנס לתוקף?

על מנת שהסכם הגירושין יקבל תוקף חוקי, יש לאשרו בפני ערכאה שיפוטית אזי ביהמ"ש לענייני משפחה או בית הדין הרבני. עם זאת יצוין כי בהחלט ניתן לציין בהסכם הגירושין הוראות מסוימות שתיכנסנה מיד עם החתימה על הסכם הגירושין.

אני נמצא בהליך גישור ללא עורכי דין – האם אני זקוק לשירותי עו"ד ?

אם אתם נמצאים בהליך גישור, שנערך ללא עורכי דין, אנו ממליצים לכם בחום כי טרם חתימה על הסכם הגירושין, תפנו לעו"ד המתמחה בתחום הגירושין, שיעבור יחד איתכם על הסכם הגירושין שהכין המגשר ויוודא את טיבו.

חשוב מאד לערוך הסכם גירושין אך ורק אצל עורך דין שתחום התמחותו העיקרי במשרד (אם לא היחיד) הוא דיני משפחה.

ולסיכום, הסכם גירושין הוא על פי רוב דבר מבורך אשר יש בו כדי להקל על עומס רגשי ונפשי. עם זאת תמיד תזכרו כי עם כל הרצון לחתום על  ההסכם ולשים את פרק הגירושין מאחור – אסור למהר! לא חותמים על הסכם גירושין לפני שמקבלים ייעוץ מעו"ד שתחום עיסוקו העיקרי במשרד הוא דיני משפחה. זכרו – הסכם גירושין שמערך בצורה לא מקצועית, לא יעזור לכם לפתוח דף חדש בחייכם. הסכם כזה יגרור אתכם לשנים של מחלוקות ועוגמת נפש ולכן לא חותמים על הסכם לפני שמקבלים ייעוץ משפטי מעורך דין בעל ניסיון.

זקוקים לייעוץ משפטי?

זקוקים לייעוץ משפטי?