top of page

המדריך למתגרש – להתגרש ב - 10 צעדים

 

1. עוד לפני שאת מעלה את נושא הגירושין, עוד לפני שאתה חושף בפניה את המידע שגילת אודות רומן שהיא מנהלת, עוד לפני שאתם מחליטים לעזוב את הבית, נשמו עמוק וגשו לשיחת ייעוץ עם עורך דין. לצעד הראשון בו תנקטו, תהא משמעות מכרעת לדרך שבה ייראה כל הליך הגירושין שלכם. שימו לב- חשוב לגשת לייעוץ עם עורך דין שמתמחה בתחום דיני המשפחה כתחום עיקרי ומרכזי (אם לא היחיד).    

2. לאחר ששוחחתם עם עורך דין וקיבלתם ייעוץ ראשוני – בחרו את הדרך בה ברצונכם להתגרש. קיימות מספר דרכים עיקריות בהן תוכלו להביא את מערכת הנישואין לסיומה:

א. שכירת ייצוג של עורך דין לצורך נקיטת הליכים משפטיים. 

ב. עריכת הסכם גירושין אצל עורך דין אשר ישמש כמגשר ניטרלי בין בני הזוג.

ג. עריכת הסכם גירושין כאשר כל אחד מבני הזוג מיוצג ע"י עורך דין מטעמו.

חשוב לציין כי לא כל משפחה מתאימה לגישור ולא בכל מקרה יש הכרח לפנות לבית משפט כדי להגיע להסכם. 

   

3. השגת מקורות מימון- עלות שכר טרחת עורך דין בתיק גירושין בבית משפט נעה, על פי רוב, בין 40,000 ₪ ל- 250,000 ₪. דעו כי בנוסף לשכר טרחת עורך הדין עליכם לקחת בחשבון תשלום עבור אגרות בית משפט, שליחויות, אנשי מקצוע כגון רו"ח ואקטואר. כמו כן יש להיערך לכך שהצד שמנגד, שעד כה היה המפרנס העיקרי או היחיד "יסגור את הברז", באופן בו אתם עלולים להיקלע לקושי תזרימי. יש להיערך כלכלית לכל האפשרויות. לרוב מתגרשים מממנים את הליך הגירושין באמצעות הלוואה ממשפחתם או מחבריהם.

4. פירוק המשפחה, בכל אחת מהדרכים שתבחרו, יתמקד בארבעת הנושאים הבאים. לא ניתן לדלג על אף אחד מהם:

א. משמורת ילדים והסדרי ראיה

ב. מזונות ילדים ו/או אישה

ג. רכוש וכספים

ד. סידור גט וכתובתה

5. בניית אסטרטגיה המתאימה ללקוח באופן אישי – הליך גירושין הוא הליך מורכב בו לא רק שאנו מפרקים "חברה" בה רכוש משותף, חובות משותפים וכיוצ"ב אלא גם שמעורבים בתמונה רגשות מה שהופך את ההליך לטעון. כלל בסיס הוא שלא נגשים להליך גירושין מבלי להצטייד באסטרטגיה ברורה הכוללת בין היתר תזמון הגשת התביעות, בחירת הערכאה המשפטית אליה יש לפנות ומניעת הברחת כספים. 

6. איסוף מידע והכנת ראיות שיש בהן כדי להוכיח את האמת שלכם. גם אם בחרתם להתגרש בפלטפורמת הגישור דעו כי אף אחד מהצדדים לא מחויב משפטית להליך הגישור ובן הזוג שמנגד יכול, בכל שלב, להגיש נגדכם תביעה. אשר על כן, אסור לוותר על השלב הזה.

איסוף המידע כולל: 

שכירת שירותיו של חוקר כלכלי או חוקר שיאמת רומן, הקלטת שיחות, איסוף מסמכים, תמונות, תלושי שכר, קבלות, דוחות צבירה של זכויות סוציאליות ופנסיוניות, דפי בנק, הודעות טקסט וכל מסמך שיש בו כדי להוכיח טענותיכם. 

7. ילדים אינם כלי בגירושין- נקודה! לא מערבים אותם, לא משתפים אותם ולא רבים לידם. ילדים אינם כתף מנחמת לבכות עליה. סביר להניח כי ילדכם הם הדבר החשוב ביותר בחייכם – אנא שמרו על בריאות נפשם ומנעו מהם חשיפתם להליך הגירושין.

8. הקיפו את עצמכם באנשי מקצוע, מדריכים ומטפלים שיש בהם כדי לעזור לכם ולילדיכם לצלוח את "תקופת הפירוק" חזקים נפשית ובמינימום נזקים. תמיכה וליווי של פסיכולוג יועיל ויחזק אתכם וכפועל יוצא מכך גם ישפיע על ילדכם באופן חיובי.   

9. וודאו שפסק הדין נכתב כדבעי תוך שהוא כולל בתוכו את כל הפרטים הנדרשים ועונה על כל אחת ואחת מהמחלוקות. בלא מעט פסקי הדין קיימות לקונות כאלו ואחרות ו/או אי בהירויות שיש בהן כדי להכניס את בני הזוג לסאגה משפטית נוספות.  

10. למדו לחיות זה לצד זו בשלום כבני זוג גרושים. זכרו, הליך גירושין, קשה ככל שיהיה, הוא ככלום וכאפס לעומת חיים שלמים בהם עליכם להמשיך לשמש הורים במשותף. בתום הליך הגירושין נסו לשים בצד משקעי עבר ואגו והשתדלו לשמור על מערכת יחסים תקינה למען ילדכם וכמו כן למען השקט הנפשי שלכם. ניתן להיעזר במתאם הורי או לגשת יחד להליך של הדרכה הורית שהינם מסוג ההליכים שיש בהם כדי להועיל בשיקום היחסים, ללמדכם להגיע להחלטות הנוגעות לילדים המשותפים וללמדכם תקשורת. 

bottom of page